dinsdag 26 januari 2010

DEN HAAG - De Koninklijke Bibliotheek (KB) zet ruim anderhalf miljoen pagina's uit veel geraadpleegde tijdschriften op internet.




•KB gaat alle publicaties sinds 1470 digitaliseren

Daardoor kunnen mensen binnenkort kostenloos vanaf hun eigen computer een vooroorlogs breipatroon of een 19e eeuwe recensie van Max Havelaar opzoeken, maakte de nationale bibliotheek donderdag bekend.



Het gaat om tijdschriften uit de periode 1840-1940. De digitalisering gebeurt in opdracht van Bureau Metamorfoze, een samenwerkingsverband tussen de KB en het nationale Archief. De originele, kwetsbare tijdschriften worden na het scannen geconserveerd. Ze zijn dan niet meer beschikbaar voor dagelijks gebruik.



De KB kondigde begin januari al aan dat het alle Nederlandse boeken, tijdschriften en kranten vanaf 1470 gaat digitaliseren. Het hele project moet in 2030 ziijn afgerond.

1 opmerking:

  1. dit gebeurt denk ik wel handig met scanners enzo he?? of zitten er nu honderden typistes alles in te voeren?? hey, ander vraagje: hoe ging het met de wiebelbillen??? hopelijk alles naar wens en genoeg krentenbollen en bananen?? groetjes pee

    BeantwoordenVerwijderen